Zenitel neemt Phontech activiteiten over van Jotron AS

16 oktober 2018
Zenitel neemt Phontech activiteiten over van Jotron AS

Zenitel, de ontwikkelaar van intelligente kritieke communicatiesystemen, kondigt aan dat het een overeenkomst tot aankoop van activa heeft ondertekend met Jotron AS voor de overname van hun Intercom- en Public Address-activiteiten, bekend onder de naam Phontech. De transactie is gestructureerd in twee stappen, waarbij de closing afhankelijk is van de vervulling van opschortende voorwaarden.

In 2017 bedroeg de omzet van Phontech 7,3 miljoen euro met een negatieve EBIT. Zenitel verwacht niet-recurrente integratiekosten in 2018 en 2019 en een bijdrage van de Phontech-activiteiten tot de operationele cashflow in 2020.

"Phontech is een dynamische en flexibele organisatie, gespecialiseerd in oplossingen inzake Intercom en Public Address & General Alarm voor de maritieme sector en de olie- en gasindustrie,” vertelt Kenneth Dastol, CEO van Zenitel. “Deze strategische overname zal onze positie als wereldwijde marktleider voor intelligente kritieke communicatieoplossingen in de maritieme sector versterken.”

Beide partijen verwachten dat de overname voor het einde van het jaar is afgerond.

Lees meer over het partnerschap tussen 3d investors en Zenitel.

close