Onze strategie

Onze strategie

We investeren in bedrijven waarin we geloven. Onze investeringsfocus ligt op middelgrote ondernemingen met een sterk groeipotentieel, een differentiërend (niche)product of dienst en een getalenteerd en integer management.
Wij investeren:

  • groei- of buy-outkapitaal, met een typische kapitaalinbreng tot 50 miljoen euro, waarbij een hogere inbreng mogelijk is met een collega-investeerder
  • bij voorkeur in meerderheids-, maar ook in minderheidsparticipaties waarin we onze rol als actieve partner kunnen vervullen
  • aan de zijde van ondernemers en managers

Al meer dan 30 jaar lang gaan we voor groei door in te zetten op innovatie, internationalisering en organisatieontwikkeling. Daarom investeren wij:

Op lange termijn

We geloven in de bedrijven waarin we investeren. Daarom engageren we ons op lange termijn omdat we de tijd nemen om structurele versterking te bieden.

Op lange termijn
Duurzaam

Duurzaam

Wij zetten in op duurzame groei, zowel organisch als via acquisities. Daarbij focussen we op bedrijven met een sterke positie, een sterk product en gezonde ambitie. Zo realiseren we groei die standhoudt.

Empathisch

We zijn ervan overtuigd dat getalenteerd en eerlijk management, met de juiste persoon op de juiste plaats, het verschil maakt. Wij werken graag samen met mensen die onze waarden van eerlijkheid, transparantie en gedrevenheid delen. Want bedrijven bouwen, dat doen we in de eerste plaats met mensen.

Empathisch
In overleg

In overleg

We zijn een partner en compagnon de route. Zo bieden we strategische inzichten en onze ervaring in het bouwen van bedrijven. We staan onze bedrijven bij in hun groei en ambitie in consensus zonder onze wil eenzijdig op te leggen. We geloven rotsvast in een vertrouwensvolle samenwerking.

We bouwen aan bedrijven, samen met sterke ondernemers en managers.
Dat doen we door:

  • ons in te werken. We definiëren bedrijfssterktes en identificeren strategische opportuniteiten. Het management rekent op onze expertise en oprecht advies bij strategische en organisatorische beslissingen.
  • de organisatie uit te bouwen door in overleg getalenteerde en integere managers aan te trekken. Hiervoor doen we een beroep op het brede netwerk dat we doorheen de jaren hebben opgebouwd.
  • rendabele groei te realiseren door strategische initiatieven op het gebied van internationalisering, markt- en productontwikkeling, aangevuld met een actieve buy-and-buildstrategie van duurzame acquisities.
  • actief deel te nemen en toegevoegde waarde te leveren. Een van onze partners treedt op als actieve voorzitter, fungeert als klankbord voor het management en volgt het groeitraject op. We houden de vinger aan de pols en overleggen wekelijks over het reilen en zeilen in het bedrijf.

Ontdek hoe we deze strategie omzetten in de praktijk
DSIT
Audioprof Group International
Plastiflex

Digital-native en snel groeiende leider in IT producten

Samen met 3d investors bouwt DSIT verder aan de Europese expansie van haar online distributieactiviteiten. 
bekijk investering

Hoe het lokale Apart Audio uitgroeide tot wereldspeler Audioprof

In enkele jaren tijd groeide Apart Audio uit van een uit de hand gelopen passieproject tot een internationaal succesverhaal.
bekijk investering

Gezonde innovatie bij Plastiflex

Plastiflex verovert de healthcaremarkt met hun revolutionaire egaal verwarmde slangen. Een sterk staaltje product- en marktinnovatie en het resultaat van een duurzaam partnership op lange termijn.
bekijk investering
0 / 0
close