Zenitel

Zenitel – focus op kritische communicatie

Zenitel ontwikkelt intelligente communicatiesystemen waarbij veiligheid, gegarandeerde beschikbaarheid en geluidskwaliteit van essentieel belang zijn. Bogend op meer dan 70 jaar vol baanbrekende vernieuwingen heeft Zenitel met 3d investors een betrouwbare langetermijnpartner aan boord. Samen willen ze ook in de toekomst innovatieve producten ontwikkelen die met kop en schouders boven de concurrentie uitsteken.

Zenitel zette zijn eerste stappen in de maritieme sector, waar het tot op vandaag een naam heeft als een klok. Van daaruit boorden ze de olie- en gasmarkt aan. En vandaag bevinden zich onder de klanten van Zenitel veiligheidsdiensten, bedrijven en organisaties in de transport en scheepvaartsector, zorginstellingen en industriële bedrijven. Een uitbreiding waarvoor 3d investors een duwtje in de rug gaf met strategisch advies en marktinzicht.

Volgehouden vertrouwen

Volgehouden vertrouwen

De relatie tussen beide spelers gaat terug tot 2002, toen 3d investors aan boord kwam als aandeelhouder. “Al sinds het begin voelen we het vertrouwen dat 3d investors in ons heeft,” zegt Koen Claerbout, CEO van Zenitel. “Doorheen de jaren bleef 3d investors Zenitel ondersteunen, ook tijdens moeilijke periodes. Tijdens de laatste kapitaalronde garandeerden ze ons zelfs de goede afloop van de kapitaalverhoging.”

Bedrijvenbouwer, meer dan investeerder

Het zijn niet alleen betrouwbare investeerders, volgens Koen helpen ze Zenitel ook actief om te groeien. “3d investors hielp ons desinvesteren in wat niet tot onze kernactiviteiten behoorde.

“Door terug te keren naar onze basis, hadden we een stevige fundering om het bedrijf opnieuw op te bouwen, zowel organisch als via acquisities,” gaat Koen verder. “We konden opnieuw focussen op onze sterktes. Met een uitgekiende strategie – gericht op het ontwikkelen en op de markt brengen van superieure en innovatieve producten – maakten we van Zenitel opnieuw de wereldwijde toonaangevende leverancier van cruciale communicatieoplossingen. Zonder 3d investors was dat niet mogelijk geweest. Ik beschouw hen als bedrijvenbouwers, niet als een traditioneel private equity fonds.”

Bedrijvenbouwer, meer dan investeerder
close