Care Cosmetics en 3d investors bouwen verder aan hun groei in de BeNeLux door overname MIKOS

14 april 2022
Care Cosmetics en 3d investors bouwen verder aan hun groei in de BeNeLux door overname MIKOS

Care Cosmetics, cosmeticadistributeur en -producent van 39 merken, neemt Mikos over, de exclusieve distributeur van onder andere RefectoCil. Daarmee groeit het merkenportfolio tot 44 en het klantenbestand tot ruim achtduizend beautyprofessionals. Dit is de tweede overname sinds 3d investors in 2020 aan boord kwam als actief aandeelhouder en past binnen de buy and build strategie die Care Cosmetics’ positie als marktleider in de Benelux verstevigt.

Aandeelhouders Duco van Keimpema, Founder en CEO Care Cosmetics, en Nicolas Sneyers, Investment Director 3d investors, maakten samen met Robbin Extra, COO Care Cosmetics, de overname met Mikos rond. Door deze overname stijgt de verwachte groepsomzet naar zo’n 30 miljoen euro voor 2022 en groeit het team naar 95 personen.

Duco van Keimpema – CEO Care Cosmetics: “We werken met winnaars. Met bedrijven die het spel van de beautybranche begrijpen, de toekomst omarmen en weten dat je samen sterker bent. Bij Mikos klopt het allemaal; het bedrijf en het portfolio is complementair aan dat van ons en heeft een gezonde positie.”

Mikos bestaat ruim 50 jaar en heeft alles in huis voor het professionele beautysalon. Erik Ceelen, Founder en Director van Mikos, blijft aan boord als aandeelhouder en kijkt uit naar de samenwerking. Ceelen kreeg ruim zes jaar geleden de kans Mikos over te nemen, als totaalleverancier in de beautybranche. De overname door Care Cosmetics biedt volgens hem enorme kansen voor hun huidige klantenbestand. “Het aanbod voor beautyprofessionals is nu groter dan ooit. Alles onder een dak, wat wil je nog meer?”

Lees meer over het partnerschap tussen 3d investors en Care Cosmetics

close