3d real estate en Atenor dienen de omgevingsvergunning in voor het project DE MOLENS in Deinze

24 april 2020
3d real estate en Atenor dienen de omgevingsvergunning in voor het project DE MOLENS in Deinze

Ondanks uitzonderlijke omstandigheden zetten 3d real estate en Atenor hun activiteiten met dezelfde dynamiek voort en kondigen zij aan dat een aanvraag voor een omgevingsvergunning voor de eerste fase van de ontwikkeling van de site is ingediend.

Het verkrijgen van de omgevingsvergunning is voorzien, rekening houdend met de situatie als gevolg van de covid-19-crisis, voor het einde van het jaar en zal snel gevolgd worden door de start van de bouwwerkzaamheden. De omgevingsvergunning omvat de ontwikkeling van een eerste fase van 106 woningen en 795 m², bestemd voor winkels of kantoren. In overleg met de stad Deinze zijn 3D Real Estate en Atenor van plan om hier een hoogwaardig project te ontwikkelen dat voldoet aan de verwachtingen van de stad en haar inwoners.

Dankzij de architecturale kwaliteiten en een zeer duurzame aanpak, zal het project bijdragen tot een grotere aantrekkingskracht van het centrum van Deinze. Op het gelijkvloers worden commerciële en culturele activiteiten voorzien. Langs de Leie wordt een levendige promenade aangelegd en binnen het project een openbaar park.

De Noorse architect Reiulf Ramstad Architects (RRA) werd gekozen als hoofdarchitect voor de uitwerking van het masterplan en het ontwerp van het project, en de Belgische architecten URA voor het ontwerp van een deel van het project. De Belgische architect B2Ai werd gekozen als uitvoerend architect.

3d real estate en ATENOR bereiden, in overleg met lokale vertegenwoordigers, actief de toekomstige commercialisering van het project voor.

3d real estate werpt zich op als specialist in vastgoedherontwikkelingsprojecten, waarbij waardevolle plekken in de stad een nieuwe toekomst krijgen. Zo biedt 3d real estate een antwoord op de maatschappelijke uitdaging om nieuw leven in te blazen in leegstaande sites in de stad en om zuinig om te springen met de resterende groene ruimtes.

close