3d investors zet stap naar Nederland met investering in Care Cosmetics

20 oktober 2020
3d investors zet stap naar Nederland met investering in Care Cosmetics

Samen met oprichter Duco van Keimpema zal 3d investors de komende jaren een versnelde invulling geven aan de groeiambities van Care Cosmetics, de Nederlandse marktleider in cosmeticaproducten voor beauty professionals.

Care Cosmetics is in 1996 opgericht door eigenaar Duco Van Keimpema. Het bedrijf is met circa 80 medewerkers en locaties in Barendrecht, Breda en het Belgische Maaseik de grootste toeleverancier voor de schoonheidsspecialisten in de Benelux. Het bedrijf vertegenwoordigt inmiddels 30 internationale topmerken zoals RoC, Guinot en het eigen merk Pascaud. Inmiddels kan Care ruim 2.500 loyale schoonheidsspecialisten en meerdere grote retailbedrijven tot haar klantenkring rekenen. De omzet van het bedrijf is op jaarbasis gegroeid naar circa €20 miljoen.

Na bijna 25 jaar ondernemerschap was het voor Duco Van Keimpema een logisch moment voor het aantrekken van een partner: “In tijden van crises bezuinigen mensen op auto’s en vakanties, maar aan persoonlijke verzorging wordt eerder meer dan minder uitgegeven. We zijn in de afgelopen periode ongelofelijk hard gegroeid, waarbij we nu op een kruispunt staan met meerdere strategische keuzes om extra groei versneld te realiseren.”

De goede fit tussen 3d investors en Care Cosmetics werd al snel bevestigd. Investment Director Nicolas Sneyers: “We zien in algemene zin een markt aan de vooravond van verdere consolidatie, internationalisatie en digitalisatie. Onze expertise hiermee, de uitstekende reputatie van Care en de culturele fit blijkt de juiste match. Het is nu aan het team van Care en ons om de juiste volgorde te kiezen.”

Van Keimpema vult hierbij aan dat gedacht kan worden aan een verdere verbreding en verdieping van het productassortiment: “Er zijn diverse trends richting mannencosmetica of social responsibility, denk aan duurzame merken. Ook kunnen we extra productgroepen toevoegen zoals meer eigen merken of aanpalende beautyproducten. Tot slot willen we de Belgische markt verder ontwikkelen. Uiteindelijk willen we binnen drie jaar ook de nummer 1 in België zijn en een uitrol hebben gerealiseerd in Duitsland. De eerste toezeggingen van merken zijn hierin reeds gedaan!”

In de nieuwe setting blijft Duco van Keimpema als aandeelhouder betrokken bij Care Cosmetics. Operationeel richt zijn rol zich meer op vraagstukken als strategiebepaling, overnames en internationalisatie. “Onze klanten en merken krijgen weinig mee van de nieuwe situatie. Hooguit dat we met 3d investors aan boord nog meer betekenis geven aan onze slogan ‘No Limits’.”

Voor meer info over Care Cosmetics: https://carecosmetics.nl/ 

close