3d investors wordt meerderheidsaandeelhouder van in-lite, Nederlands marktleider in outdoor lighting

07 december 2022
3d investors wordt meerderheidsaandeelhouder van in-lite, Nederlands marktleider in outdoor lighting

Samen met oprichter en CEO Jürgen van Dijk en het management team van in-lite, zal 3d investors de komende jaren helpen in-lite internationaal verder te laten groeien. 3d investors neemt een meerderheidsparticipatie in de onderneming. Het management team blijft operationeel actief en financieel verbonden in en met de onderneming. Met deze investering kan in-lite de volgende grote stappen zetten in het realiseren van zijn internationale groei ambities en het versterken van zijn marktpositie in de Verenigde Staten en Canada. 3d investors versterkt met deze participatie opnieuw haar positie in de Nederlandse markt. 

in-lite is gevestigd in Gorinchem, het ontwerpt, produceert en verkoopt toonaangevende buitenverlichting gebaseerd op laagspanning. Hierin heeft het een sterke focus op midden- en hoge segment tuinen welke via tuin professionals worden verkocht en aangelegd. In meerdere high-end projecten wordt in-lite verlichting gebruikt zoals het Kontiki Beach Resort Curaçao, Hotel en Spa du Castellet, diverse sterrenrestaurants in binnen- en buitenland en de meest exclusieve particulieren tuinen. Het bedrijf is binnen zijn segment marktleider in Nederland, exporteert naar Scandinavië, Duitsland en België en heeft een mooie marktpositie uitgebouwd in de USA en Canada. De markt voor buitenverlichting is een groeimarkt met een verwachte groei van 5 tot 10% per jaar. 

Snelle groei door focus en continue ontwikkeling en innovaties

in-lite is opgericht in 1999 en in korte tijd is het bedrijf sterk gegroeid, dankzij de voortdurende investering in het ontwerpen en ontwikkelen van nieuwe producten. Het unieke aan de in-lite producten is dat ze werken op laagspanning. Dit maakt de installatie makkelijk voor iedere tuinprofessional, zeer moduleerbaar en veilig voor mens en dier.

Jürgen van Dijk, oprichter en CEO van in-lite: “Dankzij deze investering van 3d investors kunnen we ons kapitaal versterken en in-lite internationaal verder laten groeien. Onze ambitie is om hét merk in outdoor lighting te worden in West-Europa en Noord-Amerika. Bij in-lite vinden we immers dat iedere tuin mooi verlicht moet zijn omdat alleen dan de échte magie ontstaat. Dankzij de expertise van 3d investors halen we ervaren “bedrijvenbouwers” en ondernemers aan boord. Die zullen vanuit de bestaande basis helpen om de groei van het bedrijf te versnellen. Ik ben dan ook blij dat ik samen met mijn team en 3d investors de volgende jaren kan bouwen aan ons mooie bedrijf.” 

De Tijd: “Nederland overnameland voor Belgische bedrijven”

De laatste jaren is er een duidelijke opwaartse trend te zien in het aantal Belgische bedrijven dat overnames en investeringen doet in Nederland. “Nederland overnameland voor Belgische bedrijven”, luidde de kop in de Belgische krant De Tijd onlangs. Ook 3d investors verstevigt met deze derde platform investering opnieuw haar ambities voor de Nederlandse markt.

Hans Swinnen, Partner 3d investors: “in-lite is na Care Cosmetics en DSIT het derde Nederlandse bedrijf waarin we momenteel investeren. Deze investering is complementair met onze participatie in Jati & Kebon, een toonaangevende producent van buiten meubilair. Dankzij beide bedrijven dekken we een groot deel van de outdoor lighting & furniture markt af. De klantgerichtheid, focus en het ondernemerschap van Jürgen van Dijk en zijn team speelden een belangrijke rol in onze beslissing en sluiten perfect aan bij de familiale en ondernemende waarden van 3d investors. Dit partnership past naadloos in onze passie om sterke bedrijven internationaal te laten doorgroeien naar “the next level”.

close