3d investors verkoopt Audioprof Group International aan sectorgenoot Biamp Systems

10 juli 2019
3d investors verkoopt Audioprof Group International aan sectorgenoot Biamp Systems

3d investors verkoopt haar participatie Audioprof Group International aan Amerikaanse sectorgenoot Biamp Systems. 

Audioprof Group International, met hoofdzetel te Schoten, is een specialist in pro-audio oplossingen (ontwerp en fabricatie van luidsprekers en versterkers) voor gebruik in ‘professionele omgevingen’ zoals restaurants, retail shops, auditoria, vergaderzalen, sportstadions, kerken, fitness centra, enz. Het bedrijf verkoopt zijn producten in meer dan 100 landen onder de merknamen Apart Audio en Community Professional Loudspeakers.

3d investors verwierf in 2009 een meerderheid in het bedrijf naast oprichter Tom Gheysens en een aantal managers. Sinds de intrede van 3d investors kende het bedrijf een sterke groei van 7 mio EUR omzet in 2009 naar 37.5 mio EUR omzet in 2018. Dit dankzij een succesvol internationaliseringstraject, een verdere professionalisering van de organisatiestructuur en de overname van de Amerikaanse luidspreker fabrikant Community in 2015.

Volgens Hans Swinnen, Partner bij 3d investors, is de volledige overname door sectorgenoot Biamp Systems (een wereldleider in digitale signal processing en networked media platformen; www.biamp.com) nu de juiste stap in de verdere ontwikkeling van de onderneming. “ Als gepassioneerde bedrijvenbouwers zijn we blij dat we de onderneming hebben kunnen ondersteunen in de professionalisering van de organisatie en haar internationale ontwikkeling. De overname door Biamp Systems creëert voor beide groepen een mooie win/win: door de combinatie van beide groepen ontstaat een zeer sterke speler in de ‘Installed Audio’ die best-in-class is van het audio signaal over de digitale processing tot de luidsprekers.”

Aldus Tom Gheysens, stichter van het bedrijf: “Wij zijn uiterst tevreden dat Community en Apart Audio deel zullen uitmaken van de sterke en performante Biamp groep. Wij willen graag 3d investors bedanken voor hun actieve ondersteuning en begeleiding tijdens de laatste tien jaar, waarin het bedrijf is kunnen evolueren van een niche speler in West-Europa naar een wereldwijde specialist in installed sound”.

close