3d investors steunt onderzoeksprojecten van KU Leuven in de strijd tegen COVID-19

13 juli 2020
3d investors steunt onderzoeksprojecten van KU Leuven in de strijd tegen COVID-19

In afwachting van een efficiënt vaccin, is er grote nood aan effectieve antivirale therapieën die werkzaam zijn tegen het virus. Het Rega Instituut onderzoekt een aantal moleculen op hun antivirale activiteit en deze stromen dan door naar de klinische onderzoekers van UZ Leuven die o.l.v. professor Peter Verhamme hun werking bij COVID-19-patiënten evalueren in klinische trials. Degelijke innovatieve onderzoeksprojecten vergen op korte termijn heel wat financiële middelen. 3d investors steunt deze projecten met een inbreng van 150.000 EUR.

“Als lange termijn, familiale investeerder wil 3d investors zijn maatschappelijke betrokkenheid vertalen in duurzaam beleid in haar bedrijven én door het ondersteunen van diverse maatschappelijk relevante projecten op vlak van onderwijs, healthcare en cultuur. We hebben dan ook niet lang geaarzeld om de teams van Johan Neyts en Peter Verhamme te ondersteunen in hun strijd tegen COVID-19”, aldus Frank Donck, Managing Director 3d investors.

Chris Van Geet, vicerector van de Groep Biomedische Wetenschappen van KU Leuven: “Het virus stelt onze onderzoekers van KU Leuven en UZ Leuven voor enorme uitdagingen: een efficiënt vaccin ontwikkelen dat beschermt tegen COVID-19, en tegelijkertijd ook zoeken naar antivirale middelen om patiënten succesvol te behandelen. Het ontwikkelen van een vaccin en antivirale middelen neemt in een normale situatie meerdere jaren in beslag, maar die tijd hebben we nu niet. Het is een race tegen de klok, en die race vergt ook heel wat financiële middelen. KU Leuven is dan ook enorm dankbaar voor de steun van 3d investors.”

close