3d investors ondersteunt verdere groei van Univercells in Series D ronde

19 oktober 2022
3d investors ondersteunt verdere groei van Univercells in Series D ronde

Univercells is een wereldwijd biowetenschappelijk bedrijf met als missie biologische geneesmiddelen voor iedereen toegankelijk te maken. Met behulp van haar gecombineerde expertise in schaalvergroting, productie en bioprocessing, vindt Univercells nieuwe en duurzame manieren om de toegang tot levensveranderende geneesmiddelen te vergroten. De verschillende dochtermaatschappijen van het bedrijf gebruiken innovaties op het gebied van infrastructuur, productie van geneesmiddelen, productie van apparatuur, ontwerp van apparatuur, opleiding en gezondheidsdiensten ter plaatse om kosten te verminderen, productiefootprints te verkleinen en tegemoet te komen aan de behoeften van de hele waardeketen in de gezondheidszorg. 

Univercells heeft haar hoofdkantoor in Jumet (België) en wordt gesteund door regionale en nationale investeerders, alsook door internationale investeerders die actief zijn op het gebied van vaccins en gezondheidszorg, zoals onder meer de Bill and Melinda Gates Foundation, de Europese Investeringsbank en het Global Health Investment Fund.

In het kader van de €44 m Series D ronde in oktober 2022 is 3d investors toegetreden tot het aandeelhouderskapitaal van de onderneming, aan de zijde van ondermeer Adjuvant, SFP-FPIM en de Global Health Investment Corporation. Deze investeringsronde biedt Univercells bijkomende middelen om haar veelbelovende groeiplan voor de komende jaren verder te versnellen, met name op het vlak van de wereldwijde uitrol van haar activiteiten in RNA (via Quantoom) en de verdere ontwikkeling van haar CDMO in virale vectoren (via Exothera).

Univercells vervult haar wereldwijde missie om biologische geneesmiddelen beschikbaar en toegankelijk te maken voor iedereen vanuit haar thuisbasis in België, terwijl ze de wegen voor internationale expansie blijft verkennen. Ondertussen zal de komst van nieuwe nationale en internationale investeerders de ambitie van Univercells versterken om in de komende jaren de beoogde ontwikkelingen in wereldwijde gezondheidszorg te realiseren.

Hugues Bultot, medeoprichter en CEO van de Univercells Groep legt uit: "Deze eerste Series D financieringsronde is een nieuwe stap naar de realisatie van onze missie om biologische medicijnen voor iedereen beschikbaar te maken en om gezondheidsuitdagingen tijdens en tussen pandemieën succesvol aan te pakken. We zijn vastbesloten om baanbrekende technologieën en diensten te blijven leveren die de productie van biologische geneesmiddelen democratiseren en de toegang tot levensveranderende geneesmiddelen en vaccins verbreden. Het is een cruciaal moment om te investeren in bioproductiecapaciteiten en we kijken ernaar uit om onze partners, van biologische geneesmiddelontwikkelaars tot overheden, te helpen ten voordele van iedereen".

Nicolas Sneyers, Investment Director: “3d investors is trots om Univercells te ondersteunen in haar missie om exponentieel verbeterde bioproductieapparatuur en -diensten aan te bieden die wereldwijd gebruikt zullen worden om beter betaalbare gezondheidszorg te voorzien en zo echte impact te realiseren. We zijn onder de indruk van het bedrijf haar visie, professionalisme en tractie overheen de verschillende technologieën en business modellen.” 

close