3d investors investeert in Jati & Kebon, een internationale speler in outdoor furniture

24 mei 2022
3d investors investeert in Jati & Kebon, een internationale speler in outdoor furniture

Samen met oprichter Johan Verbeke en het management team van Jati & Kebon zal 3d investors de komende jaren helpen bouwen aan de groei van Jati & Kebon. Johan Verbeke blijft actief in de onderneming die hij heeft uitgebouwd en herinvesteert samen met het management.

Jati & Kebon, gevestigd in Nazareth, heeft meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van design, productie en verkoop van tuinmeubelen. De oorsprong ligt in het familiebedrijf Verbeke waarbij de tweede generatie, in 1995, startte met de verkoop van teak-meubelen. Om aan de stijgende vraag te voldoen en een optimale kwaliteit te kunnen garanderen, werden eigen productiefaciliteiten opgericht in China en Indonesië. Intussen is Jati & Kebon uitgegroeid tot een wereldwijde speler en vaste waarde in het segment van outdoor furniture. Het is één van de parels van het Belgische ecosysteem van buitenmeubilair. Het klantenbestand spreidt zich uit over meer dan 30 landen. Het bedrijf heeft o.a. een sterke positie uitgebouwd in de Verenigde Staten en Canada door jarenlange partnerships met sterke online en omnichannel retailers. Jati & Kebon stelt 350 mensen tewerk in België, China en Indonesië en realiseert ca. 45 MIO EUR omzet.

Johan Verbeke, stichter van het bedrijf: “De instap van 3d investors in ons kapitaal is een weloverwogen beslissing, die kadert in onze ambitie om Jati & Kebon verder internationaal te laten doorgroeien. Met 3d investors halen we complementaire “bedrijvenbouwers” aan boord die vanuit de bestaande bedrijfscultuur zullen helpen om het sterke groeipotentieel van de onderneming te ontwikkelen. Ik ben verheugd dat ik samen met het management team en 3d investors de volgende jaren kan bouwen aan ons mooi bedrijf.”

Yves De Backer, associate partner 3d investors: “Wij zijn sterk onder de indruk hoe Jati & Kebon is uitgegroeid tot een internationale speler in tuinmeubelen door focus op kwaliteit, flexibiliteit en klantgerichtheid. Het ondernemerschap van Johan Verbeke en zijn management team spelen hierin een sleutelrol en sluit perfect aan bij de familiale en ondernemende waarden van 3d investors. Dit partnership past naadloos in onze passie om sterke bedrijven internationaal te laten doorgroeien naar het “next level”.

close