Studio 100

Studio 100 - De enige Europese speler met een 360° benadering van familie-entertainment

Studio 100 is één van de grootste Europese spelers in de markt van het kinder- en familie-entertainment. Het bedrijf werd in 1996 opgericht door Gert Verhulst, Danny Verbiest en Hans Bourlon en is uitgegroeid tot een unieke onderneming in familie-entertainment, met een zeer sterke reputatie. 3d investors kwam in 2020 samen met Soudal aan boord om samen met Gert Verhulst, Hans Bourlon en BNP Paribas Fortis Private Equity het lange termijn groeiplan van het bedrijf te ondersteunen. 

Frank Donck: “Studio 100 is uitgegroeid tot een unieke onderneming met een sterke reputatie door zichzelf voortdurend heruit te vinden en over de grenzen heen te kijken. Als lange termijn investeerders geloven we bovendien heel sterk in partnerships gebaseerd op ondernemerschap en gezond verstand. We zijn dan ook bijzonder enthousiast samen met de familie Swerts tot het kapitaal van Studio 100 te kunnen toetreden. ”

Exponentiële groei en globalisering

De Studio 100 figuren zijn ruimschoots bekend bij het grote publiek en zijn uitgegroeid tot echte jeugdidolen: Samson & Gert, Kabouter Plop, Maya de Bij, Wickie de Viking, Heidi, Piet Piraat, Bumba, Prinsessia,, K3, Mega Mindy, Amika, Ghost Rockers, Nachtwacht en nog zo veel anderen. Studio 100 hanteert een 360° businessmodel rond deze figuren en biedt een brede waaier aan activiteiten aan zoals televisie, theater, film, musical, concerten, themaparken en merchandising.

Studio 100 heeft naast de figuren die bekend zij in België ook twee productiestudio’s in Australië en Duitsland die animatie films en series maken die wereldwijd bekend zijn. Hier worden onder meer eigen producties gemaakt zoals Maya de Bij, 100% Wolf, Mia & Me maar ook producties voor o.a. Netflix en Marvel.

Sinds 2014 maakt Studio 100 ook musicals voor volwassenen. Wat in 2014 begon met een gok - het groots opgezette '14-18', over de Eerste Wereldoorlog - kreeg door groot succes in de daaropvolgende jaren opvolging. Een musicalbewerking van 'Daens' en de WO II-musical '40-45' bleken - ondanks corona - schoten in de roos. Van die laatste verkocht het bedrijf liefst 750.000 tickets. Daarmee was het de grootste musical ooit in ons land. Op 23 maart 2023 gaat 'Red Star Line' in première, een voorstelling over de oceaanstomers die eind 19de, begin 20ste eeuw miljoenen mensen vanuit Antwerpen de oceaan overzetten, op zoek naar een beter leven.

Plopsa, de themaparkdivisie binnen Studio 100, is begonnen met Plopsaland De Panne in 1999, is sinds 2012 internationaal actief en baat ondertussen 9 themaparken, 2 aquaparken en 1 hotel uit in België, Nederland, Duitsland, Polen en Tsjechië die gemiddeld goed zijn voor zo’n 3,5 miljoen bezoekers per jaar.

De Studio 100 groep stelt 950 te werk. Studio 100 heeft vestigingen in Schelle, Breda, München, Sydney en Los Angeles.

close