Emerson & Cuming

Hoe E&C uitgroeide tot een erkend leider in microwavematerialen

Emerson & Cuming Microwave Products produceert microwavematerialen die radiostralen absorberen voor applicaties in onder meer wireless communicatiesystemen en radar- en radiosystemen in auto’s. 3d investors had een meerderheidsbelang in het bedrijf van 2005 tot 2012, toen ze het bedrijf verkochten aan Laird Plc. Waarom Emerson & Cuming destijds verkoos met 3d investors in zee te gaan? “De investeringsfocus en hun kijk op de lange termijn.”

Emerson & Cuming begon met de uitrol van een strategisch groeiplan. Zo slaagde het bedrijf erin nieuwe eindmarkten en geografische gebieden aan te boren: op aanraden van 3d investors kwamen er dochterbedrijven in India, Hong Kong en Brazilië. Emerson & Cuming versterkte ook haar positie in de automotive sector als leverancier van materiaal voor autoradarsystemen en sensoren. 

Een partner waar je op kunt bouwen

“3d investors was bijzonder betrokken bij ons bedrijf,” herinnert Mike Carpenter, General Manager Americas bij Emerson & Cuming, zich. “De focus lag op het uitbouwen van een gezond bedrijf op lange termijn, veeleer dan op het verbeteren van de financiële resultaten op korte termijn. Ze ondersteunden het bedrijf met investeringen, richtten zich op de algemene strategie en gaven het lokale management operationele controle. Bovendien gaven ze managers de kans om zich in te kopen in het bedrijf. En ze waren altijd fair en transparant in hun omgang met de minderheidsaandeelhouders.” 

close