3d investors verzekert zich van de steun van QuaeroQ in het kader van het bod op Zenitel door de wijziging van de biedstructuur

01 februari 2021
3d investors verzekert zich van de steun van QuaeroQ in het kader van het bod op Zenitel door de wijziging van de biedstructuur

3d investors verzekert zich van de steun van QuaeroQ in het kader van het bod op Zenitel door de wijziging van de biedstructuur

  • House of Thor koopt alle aandelen van QuaeroQ in Zenitel aan de biedprijs van EUR 22.75
  • Abacus neemt een deelneming van 10% in House of Thor

3D NV (“3d investors”) maakt vandaag bekend dat zij, in het kader van haar reeds eerder aangekondigde intentie tot een vrijwillig voorwaardelijk openbaar overnamebod van haar dochtervennootschap House of Thor BV (“House of Thor”) op alle aandelen in Zenitel NV (“Zenitel”), een akkoord heeft gesloten met QuaeroQ NV (“QuaeroQ”) en haar moedervennootschap Abacus Group NV (“Abacus”). QuaeroQ bezit 14,99% van de aandelen in Zenitel en is daarmee de op een na grootste aandeelhouder.

Op basis van het akkoord zal QuaeroQ haar volledige deelneming in Zenitel van 14,99% aan House of Thor verkopen, aan de biedprijs van EUR 22,75 per aandeel. Gelijktijdig zal Abacus een deelneming van 10% in House of Thor kopen van 3d investors, aan een prijs per aandeel die gelijk is aan de impliciete biedprijs. 

De verkoop door QuaeroQ van haar deelneming in Zenitel gebeurt buiten het overnamebod en vindt plaats ongeacht of het bod gestand wordt gedaan. De aankoop door Abacus van een deelneming in House of Thor geschiedt eveneens ongeacht het welslagen van het overnamebod. 

Met het akkoord wordt de biedstructuur in die zin gewijzigd dat Abacus deelneemt in de bieder, en House of Thor verzekert zich meteen van de verwerving van 14,99% van de aandelen in Zenitel aangehouden door QuaeroQ, bovenop de door 3d investors aangehouden 47,87% van de aandelen in Zenitel. Met De Wilg CommV, dat 12,08% van de aandelen in Zenitel aanhoudt, sloot House of Thor eerder reeds een overeenkomst waarbij De Wilg CommV, zich er onherroepelijk toe verbond om haar aandelen in het bod in te brengen. House of Thor verwacht dat het overnamebod op korte termijn een aanvang kan nemen, zodra het prospectus daartoe werd goedgekeurd. 

Over Zenitel

Zenitel is een belangrijke speler wereldwijd op het gebied van ontwikkeling en commercialisering van intelligente communicatiesystemen waarbij veiligheid, gegarandeerde beschikbaarheid en geluidskwaliteit van essentieel belang zijn. Met bijna 120 jaar ervaring heeft Zenitel bewezen dat het een betrouwbare en zeer kwaliteitsvolle leverancier is van omroepsystemen, intercom en tweerichtingsradio. Deze systemen interageren met andere beveiligingssystemen, wat eindgebruikers en integratoren toelaat om een allesomvattend en geïntegreerde veiligheidsoplossing te bouwen waarbij toegangscontrole, videobewaking, elektronische berichten en andere oplossingen onderling kunnen worden gecombineerd. Vandaag bevinden zich onder de klanten van Zenitel veiligheidsdiensten, bedrijven en organisaties in de transport en scheepvaartsector, zorginstellingen en industriële bedrijven.

Zenitel stelt wereldwijd ongeveer 300 mensen te werk, heeft haar operationeel hoofdkantoor in Noorwegen en verkoopt haar oplossingen onder de merken Vingtor-Stentofon en Phontech.

Over QuaeroQ / Abacus

Abacus is een familiale investeringsmaatschappij die als professionele, lange termijn, betrokken aandeelhouder investeert in ondernemingen met een heldere strategie, een sterk management team, en een cultuur van ondernemerschap, performantie en integriteit.

Abacus is de hoofdaandeelhouder van Matexi (vastgoedontwikkeling) en Sibomat (houtskelet woningbouw) en neemt daarnaast – rechtstreeks of via haar dochteronderneming QuaeroQ – deel in durfkapitaalfondsen en holdings (Creafund, Fortino Capital, Smile Invest, …), Proptech startups (Letsbuild, LivSpace, Hoplr, Sweepbright, …) en diverse beursgenoteerde en niet-beursgenoteerde ondernemingen (Zenitel, Generix Group, Ionic Materials, …).

Over 3d investors

3d investors is een familiale investeringsvennootschap die ervoor kiest om mooie bedrijven te bouwen in partnership met ondernemers en management. Daarbij vertrekt men steeds vanuit de kernwaarden: ondernemerschap, empathie, integriteit, passie en wendbaarheid.

3d investors is een vaste en lange termijn aandeelhouder in een aantal beursgenoteerde groepen (KBC, Ackermans & van Haaren, Atenor, Barco en Zenitel), niet-beursgenoteerde ondernemingen (waaronder o.a. Care Cosmetics, Pauwels Consulting, Plastiflex, Studio 100 en 3P) en 3d Real Estate.

Meer informatie kan u vinden op  www.3d-investors.be

Contact: Frank Donck +32 9 329 72 01

Disclaimer

Deze mededeling wordt ook in het Engels gepubliceerd. Mochten er hierdoor onduidelijkheden optreden, dan is de Nederlandse versie doorslaggevend.

Dit persbericht is geen aanbod tot aankoop van effecten van Zenitel of een verzoek hiertoe door iemand in eender welk rechtsgebied. Indien een aanbod tot aankoop van de effecten van Zenitel via een openbaar overnamebod wordt uitgebracht, dan zal en kan dit bod alleen maar worden gedaan op basis van een door de FSMA goedgekeurd prospectus. Er is geen enkele stap ondernomen om een openbaar overnamebod in eender welk rechtsgebied anders dan België mogelijk te maken. Noch dit persbericht, noch eender welke andere informatie met betrekking tot de hierin vervatte materies, mag worden verspreid in eender welk rechtsgebied waar een registratie, kwalificatie of eender welke andere verplichting van kracht is of zou zijn met betrekking tot de inhoud van dit persbericht of die andere informatie. Elke niet-naleving van deze beperkingen kan een schending van de financiële wet- en regelgeving in dergelijke rechtsgebieden inhouden. 3d investors, House of Thor, Abacus, QuaeroQ en de respectieve met hen verbonden personen wijzen uitdrukkelijk elke aansprakelijkheid af voor de niet-naleving van deze beperkingen door eender welke persoon.

close